Info voor patiënten

Wat doen wij?

In onze gezondheidscentrum Vesalius streven we naar een totaalzorg voor onze patiënten. Wij hebben aandacht voor uw medische en psychische gezondheidstoestand, en preventie ligt ons nauw aan het hart. Dit is ook één van de reden waarom we samenwerken met een psycholoog en een diëtiste.

Om onze taak goed te kunnen opnemen, is het belangrijk dat u regelmatig een bezoek brengt aan uw arts. De frequentie van uw bezoek is afhankelijk van uw leeftijd en van uw medische voorgeschiedenis. Dit kan u best bespreken met uw arts.

Om een goede zorg te verlenen, is het belangrijk dat u de arts kan uitleggen wat uw probleem is. Niet alle patiënten spreken vlot Nederlands. Indien gewenst kan het gesprek gevoerd worden in het Frans, Engels of Duits. Een familielid of een kennis meebrengen die Nederlands spreekt, kan een hele hulp zijn voor een “goede” consultatie.

Onze medische dienstverlening is hoofdzakelijk gebaseerd op evidence-based-medicine (EBM), dat wil zeggen dat wij ons hoofdzakelijk laten leiden door wetenschappelijk onderzoek waarbij wij nauwkeurig toezicht houden op de bron, de kwaliteit en het leggen van significante relaties tussen soort behandeling en resultaat. Permanente bijscholingen in binnen- en buitenland, overleg met collega huisartsen en specialisten en actieve deelname aan medische activiteiten buiten de praktijk zorgen voor een up-to-date gezondheidsbeleid.

img_20161214_113258img_20161214_113327img_20161214_113404

Met zorg werd er voor dit gezondheidscentrum een mooie infrastructuur uitgebouwd. Naast een wachtzaal en een balie, hebben we 3 goed uitgeruste medische kabinetten ter beschikking, een technische ruimte voor kleine chirurgie en een multifunctionele praktijkruimte voor paramedici die ook als vergaderruimte kan worden gebruikt. Het gebouw is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers, ligt centraal op Linkeroever en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer.

img_20161214_113435img_20161214_113518img_20161214_112703045_hdr

 

Afspraken binnen de praktijk

  • De artsen werken steeds volgens afspraak. Enkel op donderdagnamiddag is er vrije consultatie.
  • Mogelijkheid tot bellen voor een afspraak tussen 8 en 10 uur ’s morgens op nummer 03/219 78 77. Na 10 uur kan u voor een dringend verzoek bellen op de GSM nummer 0476/252 006.
  • Wees geduldig terwijl u wacht op uw arts. Een vorige consultatie kan steeds iets uitlopen maar we proberen ons strikt aan het uurschema te houden. We houden het rustig en beperken het GSM-gebruik tot het minimum. We eten noch drinken in de wachtzaal.
  • Op dinsdag komt een verpleegkundige van het WGK voor bloedname. U kan hiervoor steeds een afspraak maken via deze website.
  • Bloedresultaten worden enkel doorgegeven tijdens uw bezoek aan de arts.
  • Voorschriften worden enkel afgeleverd tijdens een consultatie.